torsdag 10 september 2009

Vulcanologie




Jepp, finns som ämne här på skolan. För ingenjörsstudenterna dessutom o jag tänker bestämt övertala maria daneva att detta visst är en kurs som kan tillgodaräknas av...hm...ja...det där med kursträsket. Lite smått osugen får jag säga, så jag tror att jag mest kommer gå på magkänsla o hoppas på det bästa. Änsålänge har jag bara hunnit vara på en föreläsning i thermodynamik, pga sjukdom, men läraren verkade fantastiskt trevlig, även om det va mycket diktering på schemat. Ojoj. dessa medeltidafasoner!

Dom senaste dagarna har spenderats mest i tillfrisknadsläge på stranden o jag har faktiskt lyckats jobba upp en hyffsad bränna, trots lite väl öm o röd rumpa :) Korallreven och de svarta lavaklipporna gör ju verkligen sitt också för att man inte ska riskera en tråkig dag på stranden! Har däremot fortfaranade inte riktigt vågat mig ut i vattnet där vågorna regerar. Men en vacker dag ska jag nog våga mig ut o lära mig surfa! På bilden skådas en val som gjorde en liten uppvisning för oss tillsammans med två kamrater på stranden i les trois bassins.

Igår blev en annan liten lyxdetajt en ynka tonfiskbiff på 1 kg för 6E :)


Ikväll har jag o Miri fått tillfället att storstäda vårt rum så nu börjar det bli riktigt mysigt här inne. Anledningen började igår när Miri gick till doktorn i tro om att hon va allergisk mot myggbett, varpå doktorn o sjuksköterskan utbryter "har aldrig sett så många spindelbett förr"! Stackarn har varit lite dålig sen dess, både mentalt o fysiskt så vi gissar på en liten förgiftning. O även idag forsatte insekter att äta Miri i sängen så vi har nu sprejat hela rummet med insiktsgift o hoppas på det bästa. Vill inte riktigt berätta hur mkt kryp vi hittade under vår lilla expedition i rummet.

1 kommentar:

  1. Åh herre gud!! Jag har bara sett en (1) kackerlacka hittills (peppar, peppar) och det var mer än nog!!

    SvaraRadera